Fragiele X vereniging nodigt je uit voor de MATZER-voorstelling: BROOS

BROOS

Kyra is een avontuurlijke vrouw en voor het geluk geboren. Samen met haar man krijgt ze een zoon en een dochter. Romy is een speciaal meisje. Een meisje dat extra zorg nodig heeft. Dan blijkt het evenwicht broos.

DE VOORSTELLING

Broos is een muzikale, lichte en ontroerende voorstelling over hoe je jezelf kwijt kan raken in de zorg om een ander. Hoe het is als mensen altijd vragen naar degene voor wie je zorgt, maar zelden naar jou. Als je je dat zelf eigenlijk niet eens meer afvraagt. Er steeds een beetje minder van jou overblijft. En wat gebeurt er als jij omvalt? Dat kan niet. En dus ga je door.

Broos toont de mooie én de nijpende kanten van een zorgverhaal en is geÏnspireerd op gesprekken met moeders van een zorgintensief kind.

EEN GOEDE AANLEIDING VOOR EEN GESPREK

Via de voorstelling willen wij bijdragen aan de dialoog tussen ouders van zorgintensieve kinderen en hun sociale omgeving, zorgprofessionals, overheden en werkgevers om het onderlinge
begrip te vergroten. Een voorstelling creëert een toegankelijke aanleiding om het onderwerp aan te snijden en met ons nagesprek is er een veilige setting om het er met elkaar over te hebben.

SAMENWERKING

Voor Broos werkt MATZER samen met een groot aantal partners uit verschillende sectoren. Met deze partners vergroten we het bereik van het project en maken we het onderwerp, het verborgen
gebied achter mantelzorg, bespreekbaar tot in alle haarvaten van de samenleving. “Er zijn ontzettend veel gezinnen die te maken hebben met een extra zorgtaak. In heel veel gevallen is dat voor de omgeving een verborgen gebied. Collega’s, vrienden en zelfs familie weten heel vaak niet hoe groot de impact is en hoe ver die reikt.

Hun verhaal is een verhaal dat nog te vaak niet gehoord of gezien wordt, omdat degene die extra zorg nodig heeft, vaak het middelpunt vormt.”

Een troostrijke voorstelling over zorg en zelfzorg

ALS JE OOG HEBT VOOR IEDEREEN, WIE ZIET JOU DAN?

WANNEER:

Woensdag 22 mei om 14.00 (inloop vanaf 13:15)

LOCATIE:

Theater De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13, Amersfoort

AANMELDEN:

We vragen per kaartje een eigen bijdrage van € 7,50.
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@fragielex.nl

 

Translate »